Stijgende inbraakcijfers: Een veilig slim huis in 60 minuten

Berlijn, 08.01.2024 - Een aanzienlijk deel van alle inbraakpogingen eindigt met succes. Het is daarom belangrijker dan ooit om je eigen huis goed te beveiligen, waardoor het onderwerp 'smart homes' des te relevanter wordt. Connected home pionier tink.nl laat zien hoe je je huis optimaal kunt beveiligen met slimme beveiligingsgadgets - in slechts 60 minuten .

In een tijd waarin inbraken een steeds grotere zorg zijn, wordt het beschermen van je eigen huis steeds belangrijker. Smart home technologieën bieden een moderne en effectieve oplossing. Je kunt genieten van de voordelen van een netwerkomgeving en tegelijkertijd het energieverbruik goed in de gaten houden. Of het nu gaat om slimme toegangscontroles, alarmsystemen tegen inbraak, videobewaking in gevoelige gebieden, brandbeveiligingssystemen of waterdetectoren - met slimme beveiligingsgadgets kan elk huis in slechts 60 minuten optimaal beveiligd zijn.

Een effectief slim beveiligingssysteem voor thuis opzetten
De eerste stap naar een veilig huis begint met een solide basis. Bewakingscamera's spelen hier een centrale rol. Ze moeten niet alleen potentiële inbrekers afschrikken, maar ook een snelle reactie mogelijk maken in het geval van een beveiligingsincident. Het is daarom cruciaal dat het systeem reageert bij het eerste teken van een inbraak.


Stap 1: Buitencamera's - een integraal onderdeel van elk beveiligingsconcept
In kwetsbare gebieden zorgen bewakingscamera's voor een extra dosis veiligheid. De HD-camera's met hoge resolutie voor buiten houden alles in de gaten en waarschuwen u op tijd. De doeltreffendheid van bewakingscamera's hangt echter af van hun strategische plaatsing. Voor vrijstaande huizen is het raadzaam om meerdere camera's te installeren om alle gebieden te bestrijken. Voor huurappartementen is het meestal voldoende om een camera bij de voordeur te installeren.

De slimme buitencamera van Netatmo is een naadloze combinatie van buitenverlichting en geavanceerde camerafuncties met innovatieve bewegingsdetectie. Het robuuste, weerbestendige ontwerp biedt een indrukwekkend bewakingsbereik tot 20 meter en een brede hoek van 100°. De infraroodfunctie zorgt voor haarscherpe beelden, zelfs in het donker, opgenomen in 1080p Full HD-kwaliteit. Een opmerkelijke functie is het intelligente onderscheid tussen mensen, dieren en voertuigen, wat de nauwkeurigheid van de bewaking verhoogt en valse alarmen aanzienlijk vermindert. Met meerdere opslagmogelijkheden voor opnames, inclusief live streaming, biedt deze camera flexibele toegang en altijd betrouwbare bewaking.

Stap 2: Videodeurbel - verbeterde beveiliging en controle bij de ingang
De integratie van een videodeurbel in het beveiligingssysteem vertegenwoordigt de volgende stap in visuele bewaking en vormt een perfecte aanvulling op de buiten- en binnencamera's. Deze technologie - die vaak naadloos kan worden gecombineerd met slimme deursloten - maakt het mogelijk om precies te volgen wie en wanneer iemand het huis binnenkomt.

De Google Nest Doorbell, uitgerust met een krachtige batterij, gaat verder dan de functies van een traditionele deurbel. Hij biedt intelligente functies die onderscheid maken tussen pakjes, mensen en voertuigen en zorgt voor scherpe cameraregistraties. Zo kun je altijd in de gaten houden wat er buiten je voordeur gebeurt. De 2e generatie Google Nest Hub vult dit systeem aan als centraal bedieningselement van het slimme huis en rondt het Google beveiligingssysteem vakkundig af.


Stap 3: Slimme deursloten - de volgende generatie van thuisbeveiliging
Slimme deursloten spelen ook een cruciale rol in de moderne inbraakbeveiliging, aangezien deuren vaak het eerste aanvalspunt zijn voor ongenode gasten. Deze nieuwe generatie deursloten biedt verschillende beveiligingsvoordelen. Waarschijnlijk het grootste: je kunt met een gerust hart afscheid nemen van de fysieke sleutel - codes of smartphone-integratie maken de toegang tot je huis veiliger en persoonlijker. Dit maakt inbraak met conventionele sleutelmethoden moeilijker.

De nieuwste generatie van het Nuki Smart Lock Pro is een aanzienlijke vooruitgang in deurbeveiligingstechnologie. Samen met het Keypad 2.0 en de Door Sensor vertegenwoordigt het de overgang naar een tijdperk waarin tot 20 vingerafdrukken en 200 individuele toegangscodes het huis beschermen. Het is niet alleen een handige oplossing, maar tilt je huis ook naar een nieuw niveau op het gebied van stijl en technologie. Een stap naar de toekomst die het dagelijks leven gemakkelijker maakt en uw huis tegelijkertijd veiliger.

Stap 4: Deur- en raamsensoren: eerste verdedigingslinie in inbraakbeveiliging
De behoefte aan deur- en raamsensoren varieert naargelang de woonsituatie. Voor hogere verdiepingen hebt u misschien alleen sensoren nodig op de voordeur, terwijl u in een vrijstaand huis of een flat op de begane grond alle gemakkelijk bereikbare ramen en deuren moet beveiligen. Deze sensoren fungeren als een eerste verdedigingslinie door alle mogelijke toegangspunten te bewaken. In geval van een inbraakpoging geven ze onmiddellijk een akoestisch alarmsignaal, waardoor buren worden gewaarschuwd en potentiële indringers op voorhand worden afgeschrikt.

De Bosch Smart Controller II metBuitensireneSet biedt drievoudige bescherming in het geval van een inbraak. Met zijn luide sirene en fel verlichte LED's schrikt hij potentiële inbrekers af en waarschuwt hij mensen in de buurt. Door de buitensirene via de Controller II te integreren in het Bosch Smart Home-systeem, wordt de intelligente woning een integraal onderdeel van het beveiligingssysteem. Dit zorgt voor een uitgebreide beveiliging.



Effectieve beveiligingstechnologie als sleutel tot inbraakpreventie
Bijna 45 procent van alle inbraakpogingen mislukt omdat indringers zich niet snel genoeg toegang kunnen verschaffen of worden afgeschrikt door bestaande beveiligingsmaatregelen. Dit benadrukt het enorme belang van geïnstalleerde beveiligingstechnologie. Slimme thuisbeveiligingsoplossingen bieden een beslissend voordeel, vooral in de wintermaanden wanneer het sneller donker wordt. Ze stellen je niet alleen in staat om je eigen huis continu te bewaken, maar dienen ook als een effectief afschrikmiddel voor potentiële inbrekers. Deze trend in beveiligingstechnologie laat zien hoe belangrijk het is om proactief te zijn en je eigen huis uit te rusten met intelligente, netwerkapparaten om te zorgen voor veiligheid en gemoedsrust in het dagelijks leven.

Highlight Deals: Producten in één oogopslag
Noot voor de redactie:
Als je vragen hebt over een producttest, neem dan contact met ons op. Meer informatie over tink en het gehele productportfolio vind je op tink.nl.

Copyright:
De afbeeldingen mogen gratis worden gebruikt voor redactionele doeleinden in verband met dit persbericht. Foto © Canva
tink NL

tink - the leading expert for smart and climate friendly homes in Europe.
tink is the expert for the smart and climate-friendly home. Since the company was founded in 2016, we have already helped 1,500,000 customers to make their homes comfortable, secure and energy-efficient. Our smart energy solutions alone saved over 500,000 tons of CO2 in 2022. We prevented 1,500 burglaries with our security solutions. And in 900,000 households, lights and favorite playlists can be conveniently controlled via smartphone. As the leading smart home expert in Europe, we support our customers in selecting individual solutions with our tink NEXT blog, extensive smart home content and personal advice. We offer a combination of the best hardware, software and services for every smart home application. To achieve this, we work with renowned brand partners such as Google, Apple, SONOS and Bosch. Our team of more than 130 employees from 33 different nations is based in the heart of Berlin and serves our markets in Germany, Austria, the Netherlands, Belgium and Sweden. Together, we create the best solutions for the climate-friendly, smart home. tink is backed by investors Global Founders Capital, Cadence Growth Capital, ProSiebenSat.1, Discovery and the Swedish energy supplier Vattenfall.

Zur Meldungsübersicht

Pressemappe

Sofort downloaden

Bilder (4)

Stijgende inbraakcijfers: Een veilig slim huis in 60 minuten
1 920 x 1 080 © Canva
Stijgende inbraakcijfers: Een veilig slim huis in 60 minuten
1 920 x 1 080 © Canva
Stijgende inbraakcijfers: Een veilig slim huis in 60 minuten
1 920 x 1 080 © Canva
Stijgende inbraakcijfers: Een veilig slim huis in 60 minuten
1 920 x 1 080 © Canva

Presse­kontakt

tink

k-digital I PR-Agentur:
Thomas Thaler, MA
Director PR & Content Marketing
T: +43 66460 700 22237
Mail: thomas.thaler@k-digital.at

Jessica Neunteufel, BA
PR Consultant
T: +43664 60 700-22679
Mail: jessica.neunteufel@k-digital.at